Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Filmek

Planet 51 poster Avatar poster Star Trek poster

Sorozat

poster

A nagy sárga RSS gomb!

RSS

Autózás táblák és lámpák nélkül

2010.02.25. 16:32 ixixix

A Futurista blog szerepét átvállalva most a jövőről írok nektek. Mi lesz 20-30 év múlva az utakon:

Azaz, hogy mi nem lesz, mert ma elkeztem gondolkodni, és arra jutottam, hogy a mai GPS berendezések mind ismerik az utakat, a sávokat, és a sebességkorlátozásokat is. Ezek mellé már nem nehéz megoldani, hogy út menti rádióadókból megkapják a lámpa jelzésének vagy épp egyes módosítások adatait is. Ha viszont ezek mind megvannak, nincs szükség már az utakon táblákra, lámpákra az autósok számára.

Képzeljétek el, ültök az autóban, az utcán semmi tábla vagy lámpa, csak a gyalogosoknak, kerékpárosoknak, ti viszont a szélvédőre vetítve látjátok az aktuális sebességkorlátozást, a sávok irányát. A következő lámpának a színét már az előző kereszteződés óta látod, és azt is tudod, hány másodperc van még, hogy váltson. Az autó mégjavaslatot is tesz neked, hogy ha 10 km/h-val lassabban mész, nem kell megálnod a lámpánál! A következő sarkon valaki autója elakadt az úton, de te már látod ezt is előre az autód szélvédőjén...

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldcitrom.blog.hu/api/trackback/id/tr561789947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gklka · http://gk.lka.hu 2010.03.23. 15:21:20

Egyrészt a táblákat és lámpákat nem fogják levenni, amíg nem lesz teljesen automatizált az autózás (értsd: kapszula, bepattansz, bemondod a címet, és odavisz, manuális beavatkozás nélkül, mint az I Robot-ban), az meg még szerintem legalább 400 év, de a szélvédőre vetített infók nagyon hamar itt lehetnek. Nekem tetszene.
süti beállítások módosítása