Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Filmek

Planet 51 poster Avatar poster Star Trek poster

Sorozat

poster

A nagy sárga RSS gomb!

RSS

A térugrás és az időutazás

2009.11.15. 16:00 ixixix

Na mármost a címben szereplő két dolog egyikéről jókat fogok mondani, a másikat meg megcáfolom a nézeteim szerint.

A térugrás avagy teleportálás az emberiség számára hatalmas jelentőséggel bírna. Mertugye, rögtön megoldaná az utazás problémáját, amivel mind időben jól járnánk, mind kiszorulnának a gépjárművek a földről, amivel rengeteg hely szabadulna fel, és rengeteg pusztítás szünne meg. A távolabbra való térugrás pedig javítana a helyzetünkön az univerzumban. Tudva ugyanis milyen kicsik vagyunk a nagy világegyetemben, csak ezzel az eszközzel tudnánk nagyobb szerepre szert tenni. Mert hiába vagyunk méretbe kicsik, ha el tudunk jutni nagy távolságokba, több dologra vagyunk képesek, mint csak erről a bolygóról.

A másik fáma amit ígértem az időutazás létének megcáfolása. Ha azt a nézetet nézem, ami számomra a leg elfogadhatóbb az időről, hogy CSAK dolgok egymásutánisága(teljesen logikus), akkor az időutazás intézménye nem létezhet. Hiszen ha egy nem létező dolog, akkor hogy lehetne vissza utazni benne? Hova megyünk vissza, ha az nem egy pont volt az idővonalon, csak egy részlet a "semmiben", ahol az történt, amiről tudjuk hogy akkor történt(kicsit bonyolult így megfogalmazva, nincs erőm leírni szebben). Az előreutazás megcéfolása viszont még sokkal egyértelműbb! Ugye az az elmélet, hogy az "idő" csak dolgok egymásutánisága, és mi a jelenben élük, és azt mi magunk alakítjuk a döntéseinkel. Akkor nem utazhatunk előre a semmibe, ami meg sem történt, hisz akkor hova érkezel?
Összegezve: Mivel az időt dolgok egymásutániságaként és nem egy számegyenesként, egy vonalként, aminek vannak pontjai fogjuk fel, nem lehet rajta előre és hátra lépkedni.
És őszintén ennek mindennél jobban örülök, mert ahogy már tegnap írtam, nagyon félnék a dologtól, mert az emberek nem tudnák kezelni, mint semmi mást sem, ami hatalmat ad!

1 komment

Címkék: megmondom

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldcitrom.blog.hu/api/trackback/id/tr331523427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tükröm-tükröm · http://felbetepve.blog.hu/ 2010.02.25. 12:42:41

Ennyi erővel a teleportálás(vagy térugrás, ahogy tetszik) is nagyon veszélyes lehetne. Ez is nagy hatalom lenne, hiszen bárki bármikor bárhol lehetne. Nem gondolkoztam bonyolultabb következményeken, hirtelen csak az az egyszerű helyzet ugrott be, hogy a bankrablók egyszercsak beteleportálnak a bankba(vagy akár bele a széfbe is, mittudomén), felkapnak 2 maréknyi lóvét, elteleportálnak a Kanári-szigetekre, és boldogan élnek a másoktól elzsákmányolt pénzükkel.
süti beállítások módosítása