Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Filmek

Planet 51 poster Avatar poster Star Trek poster

Sorozat

poster

A nagy sárga RSS gomb!

RSS

Abortusz, klónozás, időutazás, társadalom

2009.11.14. 16:00 ixixix

Mostanság beszélgettem ilyen erkölcsi témákról, és ezt le is akarom írni hogy jól megmondjam a véleményem, és ráadásul hátha valaki a véleményét is megírja, mert szeretek erkölcsi vitákba keveredni, noha nincs megoldásuk.

Abortusz

Támogatom. Mármint azt támogatom, hogy mindenki szabadon megkapja a döntés jogát. Úgy gondolom, hogy aki igazán nem akar gyereket, arra ne legyen ráeröltetve egy éjszaka eredménye, mert se neki, sem a gyereknek nem lesz jó. A várandós anya lelkiismeretének úgyis hatalmas teher úgy dönteni, hogy elveteti, ezért ha úgy dönt meg kell neki engedni!

Klónozás

Elítélem. Nagyon durván ellene vagyok, sőt rettegek tőle! Egyrészt ugye felvetődik, hogy az a klón csak addig lenne ugyan olyan mint mi, míg elkészül. Utána véleményem szerint a személyiség fejlődése nagyon nagy részt a környezeten múlik. De tegyük fel, hogy ugyan azokkal az emlékekkel, és a klónozásig ugyan azon személyiséggel létrejön egy klón. Persze lehetne praktikus néhány dologra(bár nekem nem kéne) főleg, élet hosszabbításra, de az "élethosszabbítás"(nagyon idézőjelben) nagyon durva beleavatkozás a természt rendjébe és a föld is hipp-hopp betellne, másrészt, ha a technika létezne/létezik az emberek nem csak "jó" célokra használnák fel. Nagyon kreatívan, nagyon sok féle képpen lehet ezzel az eszközzel bűnözni, vagy csak bármi abnormálisra, erkölcstelenre felhasználni(használd a fantáziád). És ha egyszer létezik a technológia, nem lehet megállítani, hogy olyan emberekhez kerüljön akik nem építő jelleggel használnák(gondolj csak bármi másra, ami létezik). De ha még meg is lehetne oldani hogy valaki ellenörizze a dolgot, nem lenne ember, senki akit mondani tudnék, még akiben legjobban megbízom sem, hogy rábíznám. Az életemet rábíznám sokakra, de ezt senkire! Nagyon nem akarom, hogy ilyet még jó sokáig megvalósítsanak! De legalább addíg ne, míg élek!

Időutazás

Ellenzem. Az időutazás problémaköréről elég sokat lehet látni sci-fikben. Ugye az alap dolog, hogy megváltozik a jelen, ha a múltat birizgáljuk. És ez elméletileg már akkor is befolyásol dolgokat, ha csak egy üres mező közepére lyukadunk ki, mert nem tudhatjuk, hogy azzal, hogy mi ott vagyunk, mi dolog változik(lásd a relámot, egy pillangó szárnycsapása szélviharrá alakulhat egy másik ponton. Ami igaz így magába nem igaz, de a tény hogy minden befolyásol más dolgokat, és ezek lavinaszerűen működnek, az igaz). De ha bármi nagyobb dolgot változtatunk akkor már ugye az egész jövő megváltozik, aminél fogva a jelenben máris nem létezünk. Vagy tegyük fel, azt, hogy megváltozik, hogy mégsem találják fel az időgépet. Akkor aki visszakerült, igazából nincs is ott, vagyis igazából nem is változtat semmit, vagyis mégis feltalálták az időgépet, vagyis mégis ott van... Most akkor mi van? Szóval ettől a dologtól is nagyon félek, azaz félnék, ha nem tartanám lehetetlennek, de erről holnap írok egy küldön olvasmányt!

Társadalmunk

Miért gondoljuk hogy a mi társadalmunk a helyes, mikor az arab nők ugyan úgy nem gondolnak arra, hogy bármi kivetni való lenne azon hogy ők tizen vannak egy háremben. Mi alapján ítélhetnénk meg melyik jó?

És ez berakva az "idő" vonalába hogy még érdekesebb legyen. Nézzük azt, hogy mi például a középkori gondolkodást, társadalmat lenézzük. A miénket fejlettebbnek gondoljuk. De Ha háromszáz év múlva visszanézel 2009-re, a mai felfogást, világnézeteket, társadalmat, kultúrát fogod elavultnak találni. Na akkor most döntsd el hogy mi és hogy helyes és jó!

Szólj hozzá!

Címkék: megmondom

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldcitrom.blog.hu/api/trackback/id/tr371523393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása