Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Filmek

Planet 51 poster Avatar poster Star Trek poster

Sorozat

poster

A nagy sárga RSS gomb!

RSS

Március 15.

2010.03.15. 10:23 ixixix

magyar kokárda

Kicsit fújós ünnepi napra virradtunk ma reggel, de ezen a napon mégis megérdemlik

 elődeink, hogy megemlékezzünk róluk. Ezt az ünnepet sokkal többre értékelem, mint Október 23-át, mert 1848-ban többet sikerült elérnünk, és mindazt békés úton. Azmás kérdés, hogy a "függetlenséget"(erős túlzás) nem sikerült megtartani, de szép volt!

Hatalmas dolog az Arisztokratáktól, hogy lemondtak saját jogaikról mások javára, hogy ezzel előremozdítsák az országot. Kitől tudunk ma olyan jelentőségű lépéseket elképzelni mint amit az akkori Arisztokratáink tettek. Saját maguk döntöttek arról, hogy ők is fognak adózni, hogy felszabadítják az ingyen nekik dolgozó jobbágyokat, és az ő vezetésük helyett választott vezetőket ültetnek a kormányra. Csodálatos kor volt az. Nem arra kell emlékezni nemzeti ünnepeinkből ami rossz volt, hanem arra amiért ünnepek lettek! Amit sikerült elérni akkor!

És Petőfi Nemzeti Dala az a magyar dal, ami hasonló jelentőséggel van az emberek fejében, mint a Himnusz és a Szózat, de nem negatív! Én cserélném rá a himnuszunkat!

Ami viszont cudar a mai napon, az a politika. Ezek a nemzeti ünnepeink azok a napok, amit nem szabadna pártoknak kihasználni saját érdekeik szerint, mert tönkreteszik az ünnep jelentőségét. Mi köze bármelyik pártnak is, ahhoz, hogy mi történt 1848-49-ben? Semmi. Én személy szerint betiltanám a pártrendezvényeket nemzeti ünnepeken! Ezeken a napokon, ahol a magyarok összetartozását, az országot kéne ünnepelnünk, és örülni, a pártok rendezvényei csak a széthúzást erősítik, és a békés együtt ünneplést ölik meg. Ráadásul a történelmi hasonlatok a pártok retorikájában, ami minden párt számára úgy forgatja ki az ünnep jelentőségét, ahogy neki hasznos, undorító eszköz!

Ezért én azt kérném mindenkitől, hogy ezen a napon ne az aktuális politikára figyeljünk, hanem ünnepeljük azt amiről az ünnep szól! Együtt, mindenre tekintet nélkül! Mert bárki bármit állít is mi együtt vagyunk a magyarok akik itt élnek, ez az ünnep közösen mindannyiunké! Örüljünk az akkori magyarok kitartásának, tenni akarásának, és önfeláldozásának. Ünnepeljük közösen, hogy magyarok lehetünk! Boldog március 15-ét!

Szólj hozzá!

Címkék: ünnep társadalom megmondom

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldcitrom.blog.hu/api/trackback/id/tr811840631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása