Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Filmek

Planet 51 poster Avatar poster Star Trek poster

Sorozat

poster

A nagy sárga RSS gomb!

RSS

Felnőtt-e aki nem úgy él mint más?

2010.02.08. 22:28 ixixix

Felnőttön szakvélemény szerint azt érthetjük, aki talált magának megfelelő(felnőtt) partnert, választott magához illő pályát, munkát, van egy "identitásának" keresztelt rejtélyes valamije, és levált a szüleiről.

Olvastam ezt a DUE Tallózó nevü országos diáklap szösszenetben. És mondom erre: MIVAN?!

Ezer sebből vérzik ez a mondat! (Persze ez az én véleményem)

Első állítás: "talált magának megfelelő (felnőtt) partnert"

Ez kizárja pl azt a lehetőséget, hogy két ember egymás mellett nőjjön fel, hisz csak akkor nevezhető valaki felnőttnek, ha felnőtt partnere van, de két nem felnőtt együtt nem rendelkezik felnőtt párral, így ők soha nem nőhet fel valaki "nem felnőtt" mellett?!

Második állítás: "választott magához illő pályát, munkát"

Szóval az aki egész életében nem találja a saját foglalkozását, az nem lehet felnőtt?!

Harmadik állítás: "van egy "identitásának" keresztelt rejtélyes valamije"

Aha, akkor az aki megy a tömeg után, és nem egyéniség, nincsen saját nézete, az már nem is felnőtt?! Akkor az emberek nagy része nem az szerintem... Bár valahogy ami szerintem ideálisan a szó jelentése lenne, az még mindig ehhez van a legközelebb.

Negyedik állítás: "levált a szüleiről"

Szóval teszem azt a biológia tanárom aki csapdossa a 60 évet legalább, dez az annyával él, az nem felnőtt?

Mi a felnőtt szó használt jelentése?

Ahogy látom, arra mondjuk hogy felnőtt, aki elfogadta a társadalom elvárásait, és beállt abba a sorba amibe mindenki más is. Bejár dolgozni, és a többi és a többi, amit látsz hogy mit csinál mindenki körülötted. Lényegében ugyan az az életük. Melóznak, hazamennek, melóznak, hazamennek... Persze befigyel más is akár sok minden, de az alap ez. Én azt látom, hogy azt tartjuk felnőttnek, aki ezt teszi, vagy nyiltan elfogadja, hogy ez a helyes út. Nem mer már olyat tenni, amivel bármi problémát okozhatna magának, nem mert visszaszólni a főnöknek, semmi. Nem, nem, ő már ezt akarja csinálni haláláig... Ezt nevezik az emberek felnőttnek!

Ki az aki felnőtt érett igazából?

Akinek saját véleménye van a dolgokról, kialakult látásmódja, értékrendje nagyrészt kialakult, és nem kérdez értelmetlen és logikátlan dolgokat, pl hogy "Minek van itt ez a geci ellenőr egyátalán, kértem én?" avagy "Minek kell egyátalán a 2+2-t tanulnom?!"

De ezzel a fejben lévő érettséggel megfér az, hogy nem azt teszi valaki mint más. Ha közben tudja mit csinál, miért teszi, ezzel mit érhet el. Persze ha valaki csak azért csinál valamit, ami kitűnik, mert ezeket a kérdéseket mégcsak a fejébe sem veszi, akkor az nem felnőtt...

Plusz hozzátartozik a dologhoz, hogy nagyon sokan egyszerűen nem képesek önállóan egyedi gondolatokat növeszteni, és ők valaki után mennek. És azt mondom nem baj, ha ez így van, ha annak a más embernek a szavaival tud válaszolni ezekre a kérdésekre és hisz is benne, akkor legyen csak ő is felnőtt, még ha hülye is...

Ebből adódóan nem az a felnőtt nekem, aki elég öreg, aki talált partnert magának, aki levállt a szüleiről vagy aki olyan mint mindenki más! Az felnőtt aki meg tudja válaszolni a kérdéseket magáról, tetteiről, a környezetről!

És pont ezért gyűlölöm azt is, mikor egy emberhez úgy állnak hozzá, hogy még ehhez túl fiatal, gyerek, stb! Ne úgy döntse el, hogy ránéz! Mindig lenézik a kisgyereket, azt mondják neki, "ez bonyolult, majd ha nagy leszel, elmondom", mikor nem is gondolkodnak el azon, hogy ő ezt megértheti, mert nem hülye! Ne a kinézet és a közvélemény alapján ítéljünk meg valakit, igenis megért az a kisgyerek rengeteg mindent, még ha nem is gondolod róla! (Gyermekkori sérelmem)

Szólj hozzá!

Címkék: társadalom magamról megmondom

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldcitrom.blog.hu/api/trackback/id/tr71740788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása