Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Filmek

Planet 51 poster Avatar poster Star Trek poster

Sorozat

poster

A nagy sárga RSS gomb!

RSS

Félreértitek az iPad-et

2010.01.29. 00:43 ixixix

Mint már mindenki egész biztosan tudja, az Apple bemutatta az iPad-et! Nem kerülhetett el hát a végzetem, hogy megírjam a saját, másoktól eltérő véleményem az új iPad-ről.

iPad heroiPad

Mielőtt még kijött a gépecske, nagyjából ezt képzeltem el, amit kaptam! Hisz, ha megnézel egy átlag felhasználót, vagy akár magadat, mit csinálsz a gépen? Valószínű a komolyabb munkákat kivéve megmaradsz a fotó/videó/film/zene/office/internet birodalmában, másra nagyon nem kell a gép. Amit elképzeltem(sokat segített John Gruber írása) az pontosan ezeket fedte le, ezeket nagyon királyul, emberbarátan, úgy, hogy a használatával az ember lassan elfelejti, hogy a számítógép egy dolog, ami elé oda ülsz, vannak előtte gombok, betűkkel, és van egy fura szappan mellette(vagy sokaknál egy valami, amit simogatnak, mintha műpina lenne)! Nem, az én elképzelésem a jövő informatikájáról, hogy eltávolodik az asztaltól(lásd a keretes szöveget). Amit vártam tehát, egy olyan kütyü, ami a mostani számítógép helyett(!) van!

A jövő informatikája:

Az internet, és a gépünk mostani multimédiás tartalmai kibújnak a dobozból, és mindenhol utolérnek minket ahol szükség van rájuk. Az újság e-papír alapú lesz, és mindig friss, és mindenhol az vár minket amire szükségünk van! A digitális életünk nem egy dobozban lesz bezárva, hanem az életünk minden pontján előkerül! Tipp: Microsoft future videó (Sok baromság, sok jóság. Az újság ötlete innen van, nagyon jó a videóban!)
És még valami, nagyon fontos: az adataidat mindenhol mindennel el fogod tudni érni, nem kell másolgatni majd!

Amit mi ebből most megkaptunk, az majdnem minden, de pont a legfontosabb nem valósult (még) meg... Az iPad nem egy elsődleges számítógépként van pozicionálva, hanem csak kütyüként. Rádugod a mostani gépedre, hanem szinkronizálód iTunes-al! Nem rámásolod a mostani adataidat, szinkronizálod az alap gépeddel!

Tudjátok, mi hiányzik belőle? 3 dolog:

  • USB - legfontosabb, nem ezt dugod másra, mást dugsz erre!
  • Fájlkezelő - nem tudod szabadon elérni minden fájlod, használni a más forrásból származó videóid, csak az Apple-től vett dolgok vannak...
  • Nagyobb szabadság a megosztásban

Én tudom ám, hogy ezzel a hárommal nagyon durván sok meló lett volna, de akkor tudnád használni teljes értékű számítógépként! A mostani géped helyett!

Ezeken kívül már csak másik három dolog kell a teljes önállósághoz: torrent program, multitask, és monitor csatlakozó.

Én el tudom képzelni, hogy a következő generációk már jobban tolódnak majd az önállóság felé, de egyenlőre még inkább így mutatták be, hogy egyszerűbb legyen áttérni.

Két dolog bizonyítja azt, hogy önálló gépként való bánásmódra akar törni:

  • iWork for iPad - igen, az ami eddig nem volt meg, de fontos az áttéréshez! Nem kell gép az office-hoz!
  • iTunes Store - Ezt már nem csak szinkronizálni tudod, hanem tudsz itt vásárolni. Miután először szinkronizáltad a gépeddel, már nem feltétlen kell a géped hozzá!

iPad

Ezt az igazi áttörést most még nem kaptuk meg, de úgy gondolom, 1-2 év, és az iPad már gépként fogja pozicionálni magát, nem kütyüként! Addig is viszont sokakat rá lehet szoktatni az alacsony árral! 499 dollár!

Amink addigis van:

Kaptunk egy jól kezelhető mindenes kütyüt, amin elérhetjük az összes alapdolgot amit akarunk, olcsóért, és olyan rajta netezni(elképzelések alapján) hogy beszarsz! Kapunk rá 20 000(tipp) komoly programot 1 év alatt, ami még a legjobb, minőségi iPhone programoknál is többet nyújt! Nekem ez bejön, ha lesz rá pénzem veszem! Instant Get!

És amin összeszartam magam gyönyörömtől:

iWorks: kurva kúrva jól néz ki, és használható, nyalogatnám, főleg a Pages kezelőfelületét!
Contants: Kurvára szép ahogy kinéz, tényleg mintha igazi lenne!
Books: Nagyon szépen meg van csinálva, finom lapozgatós könyvecske, akár landscape móddal is!
Többi alap app: gyönyörű mind, vizuális orgia!

De a legszebb: Naptár: mint egy igazi határidőnapló! Annyira kegyetlenül gyönyörű a felület, hogy legszívesebben egész nap csak ezt a felületet nézném!

iPad calendar

Hasonlót írt még az iPad-ről:
GK
Doransky

Azt várom el, hogy a külső fejlesztők is ilyen elképesztő felületeket csináljanak, hogy leessek a székről egy pillantástól, és akkor egy gyönyörű világ lesz a jövő informatikája a szemeim számára! Alig várom már most a Newsstand(épp új nevet keres) iPad verzióját!

Szólj hozzá!

Címkék: apple ajánló internet iphone kocka megmondom

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldcitrom.blog.hu/api/trackback/id/tr871711397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása