Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Filmek

Planet 51 poster Avatar poster Star Trek poster

Sorozat

poster

A nagy sárga RSS gomb!

RSS

Planet 51

2010.01.20. 01:18 ixixix

Kezdenek előbújni az animációs stúdiók a Pixar, a Dreamworks és a Disney mögül, aminek csak örülhetünk, mert a nagy stúdiók filmjei mostanában nem olyan ütősek, mint pár évvel ezelött. Talán csak mert a nagyok filmjei gyerekeknek szólnak!

Az 51-es bolygó alapsztorija szerintem kurva jó kis fricska a sci-fiknek, és az ufórettegőknek! A film az "51-es" bolygón játszódik, ami pont olyan mint a mi földünk, csak épp ott kicsit zöldebbek a lények. Ők is ugyan úgy rettegnek a "földönkívüliektől" mint mi, és ott is a "Világok harcát" adják a moziban. Erre a kis békés bolygóra érkezik a barátságos Chuck Baker kapitány, a NASA űrhajósa, aki tudomása szerint egy lakatlan bolygóra érkezik. Persze mivel földönkívüli ugyan úgy kezelik, mint ahogy mi kezelnénk Alient!

A film tele van utalásokkal az elmúlt 50 év(2001: Űrodüsszeia miatt ötven) sci-fi-jeiből. De valami iszonytató mértékben, de ez számomra mégsem lett idegesítő, vagy sok, én nagyon élveztem. Ha láttad az említett filmeket, az Űrodüsszeiától kezdve a ET-n és az Alien-en át a Wall-e-ig, vagy a holdraszállás felvételeit, jót tudsz derülni az ezer és ezer apró gag!

És közben mégis az a legjobb benne, ami elgondolkodtatta azt a sok embert az Avatar megnézése után is! Míg az avatarban a természet pusztítás, erőszakos leigázás volt a téma, amit más színben látunk azóta, itt a horrorfilmek gerjesztette földönkívüli félelmet rakja tisztába a film.

10/7, de nálam a 7-es már a "mindenkinek meg kell néznie egyszer" kategória

imdb

2 komment

Címkék: ajánló film

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldcitrom.blog.hu/api/trackback/id/tr771686524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Diákszótár 2010.01.20. 16:53:47

Szia! Már régen szerettem volna írni és végre sikerült:) Ezt a filmet nézegettem plakáton, hogy jó lehet majd megfogom nézni.
De régebben volt egy kiírásod az avatarról, megmondom őszintén, szerintem nagyon rossz film. Egyszerűen teljesen kiszámítható.
Örültem ;)

Diákszótár 2010.01.21. 14:13:28

@zöldcitrom: Persze, ezek szép és jó dolgok, de ilyen filmből azért nem egy vagy kettő van :)
Azért a Dysney mese világa hasonló. A legkisebb gyerek elmegy, legyőzi a sárkányt és összejön a szép lánnyal.De ez sajnos csak mese:( Tény. hogy el kéne minden embernek gondolkoznia a filmen.
süti beállítások módosítása