Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Filmek

Planet 51 poster Avatar poster Star Trek poster

Sorozat

poster

A nagy sárga RSS gomb!

RSS

Fém dobozok az utcán

2009.12.21. 23:27 ixixix

Nézz ki az utcára, mit látsz? Látod a dobozokat, mára már sok ezer doboz van Budapest utcáin! Nézz ki még egyszer, ha nem látod őket! Na megvannak?

Majdnem minden utca két szélén ott sorakoznak a dobozok! Rengeteg helyet foglalnak el, iszonyat sokat az emberek elől! Értem én, és tudom, hogy nélkülük nem képzelhető el ma már a világ, és hasznosak is, de elképesztő mennyi helyet fogllnak el tőlünk!

Kedves őseink nem gondolhatták, hogy ennyire beindul a dobozvásárlás, mikor tervezték a fakockával kirakott Andrássy utat, vagy bármelyik másik uttcát itthon. És még a rendszerváltás elött is korlátozva volt a fém dobozok vásárlása, de akkor azért már kellett volna látni a folyamatot. Persze még ha látták is nehéz jó megoldást találni a problémára!

De úgy látom nagyon fontos! Japánban csak akkor vehetsz dobozt, ha igazolod, hogy van rá helyed. Nem hülyeség. Nem mondom, hogy itthon ez legyen bevezetve, lehetetlen, de pár tíz év múlva már lehetséges lesz! De addig még sok idő van, és addig is valahova el kéne rakni a dobozokat! Persze nem célom megoldást keresni ebben a bejegyzésben, épp csak abba próbálok változtatni rajtatok, ahogy ránéztem az utcán tömegével álló dobozokra!

Mert az utca az emberek számára legyen fenntartva. Kompromisszumokat kell kötni, de az utca az emberekért, az embereknek van, hogy ott éljenek, nyáron felvonuljanak, télen fagyjanak, najó, hódobálózzanak!

És ha már ott tartunk hogy utca, ember és doboz, gondolj arra, hogy milyen dolog, hogy dobozokban utazunk mindenhova, mindenki egy dobozban ül, és megy. Próbálj kicsit úgy gondolni az autóra mint egy guruló fém dobozra, és legyen az ember az első a szemedben, és a doboz csak a második!

Szólj hozzá!

Címkék: megmondom

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldcitrom.blog.hu/api/trackback/id/tr871614678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása