Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Filmek

Planet 51 poster Avatar poster Star Trek poster

Sorozat

poster

A nagy sárga RSS gomb!

RSS

Avatar

2009.12.18. 01:27 ixixix

Úgy ültem be a moziba, hogy nem sokat vártam a filmtől. De mire kijöttem azt mondtam kurva jó kis film. Most pedig még jobban így látom.

AVATAR

Amit leszögeznék, hogy szerintem sokkal inkább fantasy mint scifi. Legalábbis számomra az a scifi ami jövőben játszódik és a film felében fémes future felületeket látok. De őszintén szarok rá mi is ez a hosszú egyveleg, mert inkább csak simán jó!

A történet nem bonyolult, de jók a tanulságai! Elsődlegesen azt mutatja, mit tesz az emberi faj, hogy megszerezze ami kell neki. Mint a történelmünkben oly sokszor itt is más népeket, fajokat pusztít saját önzőségéből. Ezen kívül még a természet szeretetére is rávilágít a film, és ezek az értékek igenis fontosak mai világunkban!

A történetből ennyi elég is, amitől jó ez a film, az a megvalósítás! Amit James Cameron megálmodott, az valami zseniális! Ahogy minden egyes apró részlet ki van találva, az zseniális, az ember elhiszi, hogy létezik ez a világ, mert minden apró részletet lát belőle. Minden él és mozog, minden más mint a Földön. Az egész elbűvölő látványt alkot!

És ha már a látványnál tartunk, iszonyatos technikával készült a film, és ez meg is látszik rajta! A képi világra nem lehet panasz, de a legelképesztőbb, leggyönyörűbb mégis az ahogy a színészek arca tükröződik a számítógépes figurákon! Eszméletlen! Ha másért nem, ezért nézd meg a filmet!

Beszarsz a látványtól!
Beszarsz a látványtól! Nézd az arcát!

Mind a navik, mind a lények, a bolygó, a robotok, az interferészek, mint a karakterek el vannak találva így egy kurva jó kis film lett! És a kapcsolatok az élőlényel között nagyon ütős elem!

Ennyi ömlengés azthiszem elég is lesz, többet nem hányok a lapra, szerintem nézzétek meg és ennyi!

És végezetül még valami ami nem a film hibája. A 3D mozival az a baj, hogy 2 perc alatt megszokja a szemed, és utána már nem tudod értékelni, hogy ugyan azt látod, mint amit a mozin kívül is mindenhol látsz az utcán. Az egyetlen film, ahol ez többletet adott az élményhez, a Véres valentin volt.

10/10

imdb

2 komment

Címkék: ajánló film

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldcitrom.blog.hu/api/trackback/id/tr61605808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tükröm-tükröm · http://felbetepve.blog.hu/ 2009.12.18. 19:34:20

Ugye nincs leírva a történet? Csakmert elképzelhetőnek tartom, hogy még egyszer valamikor meg fogom nézni ezt a filmet, és nem szeretném előre tudni, hogy miről is fog szólni.

A másik kérdésem pedig az lenne, hogy tényleg csak a moziban jön át a film szépsége? Mert valahol azt olvastam, hogy ezt nem éri meg otthon megnézni, mindenképp moziban kell... Nem tudom mennyire igaz ez, kíváncsi lennék rá!

tükröm-tükröm · http://felbetepve.blog.hu/ 2009.12.20. 12:50:01

Egyébként fasza kis posztra sikeredett ez! Most, hogy így végigolvastam, egész jó lett.
süti beállítások módosítása